29 augustus 2017
2e Voorstel Word template flyer.

Hoi Karen,
Ik ben overgestapt van illustraties naar passend fotomateriaal dat beter aansluit bij de huisstijl. Layout is strakker en evenwichtiger verdeeld over twee kolommen waarbij voldoende ruimte is voor tekst.

Hoor graag weer van je,
Elise

 
28 augustus 2017
Laatste voorbeelden ter goedkeuring voor drukken.
Alleen de voorkant met aangepaste titel.
Voor het ontwerp van de achterkant verwijs ik graag naar de mockups van 10 augustus een stukje verder naar beneden. Die blijft dus onveranderd.

Hartelijke groet,
Elise


13 juni 2017
- Logo / huisstijl Dekkers & BLIK
Hoi Karen,

Hieronder de 1e voorstellen voor  logo / huisstijl van Dekkers en BLIK.
De eerste twee zijn twee versies van hetzelfde ontwerp. Ik heb daarbij gebruik gemaakt van bestaande fonts en de kleuren vooralsnog vrij sober gebouden. Dat kan natuurlijk altijd nog 'frivoler' of stralender maar ik vind dit in eerste opzet wel een mooie strakke en moderne uitstraling heben.
Daaronder, komt een opzet van het logo waarbij de letters D en B en de & handmatig zijn samengesteld uit cirkelvormen en lijnen. Het is dus geen bestaande font wat ik gebruikt heb maar handgemaakte vormen.
Met die ronde vormen ben ik gaan spelen, uit elkaar gaan trekken, verkleind, geknipt etc. tot er een dynamisch patroon ontstond waarmee ik verder ben gaan variëren met een aantal kleurcombinaties.

De ontwerpen zijn allemaal vrij strak zakelijk maar zonder saai te worden, vind ik.

Hoor graag welk ontwerp jou en je partner het meest aanspreekt die ik verder kan ontwikkelen, of dat jullie wellicht nog een frivoler of losser ontwerp zouden willen zien.

Zie je reactie weer graag tegemoet.
Hartelijke groeten,
Elise

14 juni - 21.23 uur
- Kreeg nog een brainwave, die ik hierbij toch ook nog heb geplaatst.
Ciao! Elise

29 juni 2017

Hallo Karen en Kirsten,

Hieronder de nieuwe ontwerp 'oogst'.

Elk ontwerp wordt voorafgegaan door een aparte presentatie met toelichting van het betreffende ontwerp. Je toekomstige Porsche, Karen, heb ik ook en rol laten meespelen in de presentaties... ;-)

Het kleurenpalet van het vorige eerste ontwerp heb ik gehandhaafd. De vormen zijn weer van een totaal andere aard, maar elk een beeldmerk met een eigen karakter die op verschillende manieren weergegeven kan worden zoals ik er in de presentatie al een aantal van laat zien.

Ben weer erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Hartelijke groeten,
Elise


NB: bij het driehoek-logo heb ik per abuis Blik niet volledig in kapitaal gezet.
Het is evident dat dat in een eventuele definitieve versie subiet wordt aangepast.


19 juli 2017
Hallo Karen,

Hierbij de aanpassingen naar aanleiding van jullie reactie en suggesties van 17 juli jl.

Maar eerst geef ik graag nog mijn nadere toelichting op het 1e ontwerp met de driehoeken met drie verschillende soorten hoeken:
Ik heb daar bewust voor gekozen om daarmee de originaliteit van jullie bedrijf uit te beelden en te benadrukken: afwijkend van de mainstream, die je naar mijn idee wel zou hebben wanneer je voor driehoeken kiest met alleen rechte hoeken. (Zie het aangepaste ontwerp no. 3.1 hieronder)
Door het verschil in rondingen in combinatie met een rechte hoek, geef ik een ‘twist’ aan de vorm van de driehoeken in het logo. Door de asymmetrie die dan ontstaat wordt de non-conformistische aanpak door Dekkers & BLIK nog eens benadrukt:
"Dekkers & BLIK zijn niet mainstream maar geven nét een andere draai aan de oplossingen en diensten die zij aanbieden".
De rondingen zijn wat mij betreft ook een aanduiding van feminiteit en de twee driehoeken die elkaar overlappen geven de samenwerking tussen jou en Kristel weer maar ook de samenwerking in jullie diensten. De rechte hoek/punt geeft richting en doortastendheid van jullie aanpak en diensten.

Het aangepaste logo no. 3.2 houdt het midden tussen mijn eerste ontwerp (van 29 juni jl.) en de driehoeken met rechte hoeken en kan er nog nét mee door qua dynamiek, maar heeft ook niet mijn voorkeur.

De suggestie om alleen het groene driehoekje aan te passen gaat het wat mij betreft ook niet worden. Dat driehoekje staat nl. niet op zichzelf maar komt tot stand door de overlap van de geel/groene en blauwe driehoek en de transparantie waaruit die kleuren zijn opgebouwd waardoor de donkergroene tint ontstaat.

Kortom, mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar mijn eerste concept: driehoeken met twee verschillend afgeronde hoeken en een rechte hoek. Het is geen doorsnee beeld van twee willekeurige driehoekjes.
Ben weer benieuwd wat jullie er van vinden.
Hartelijke groeten,
Elise
10 augustus 2017 - Definitieve ontwerpen Dekkers & BLIK
Ter akkoord voor drukker: visitekaartjes
Ter akkoord qua opmaak: flyer template

Hoi Karen,
Hoor graag van je of je akkoord gaat met de definitieve ontwerpen van de visitekaartjes. Zo ja, dan kan ik ze bestellen. Welke oplage wil je per kaartje?

En digitaal of offset?
Ciao! Elise
Dekkers & BLIK - visitekaartje voor- en achterkant Karen van Dalsem
Dekkers & BLIK - visitekaartje voor- en achterkant Kristin Dekkers
Flyer Dekkers & BLIK - Programma's.  Voor- en achterkant
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
3.1 - Derde voorstelronde 
1e ontwerp - Driehoeken drie rechte hoeken 
................
..................
3.2 - Derde voorstelronde 
2e ontwerp - Driehoeken een ronde en twee rechte hoeken 
Hieronder de ontwerpen van de 2e voorstelronde d.d. 29 juni 
- T.b.v. een terugblik
2.1 - Tweede voorstelronde 1e ontwerp - Driehoeken
2.2 - Tweede voorstelronde 2e Ontwerp - Segmented C
1.1 - Hieronder de vorige ontwerpen - 1e voorstelronde d.d. 13 juni 
T.b.v. een terugblik.
1.2 Eerste voorstelronde 2e ontwerp
1.3 Eerste voorstelronde 3e ontwerp
Back to Top