De afgelopen jaren heb ik een aantal huisstijlen ontworpen die ik in chronologische volgorde presenteer, beginnend met de nieuwste ontwerpen /
Over the past years I designed a number of brand identities which I present in chronological order starting at the top with the most recent designs.

DEKKERS & BLIK
09 augustus 2017
- Dekkers en BLIK is een bureau dat ouders en leerkrachten ondersteunt bij het helpen van hun kinderen/leerlingen bij het maken van de juiste studiekeuze.  Zij hebben daarvoor speciale programma's ontwikkeld o.a. interactieve webinars.
Hun bedrijf bestaat al een tijdje maar een logo/huistijl waarmee zij professioneel naar buiten kunnen treden ontbrak nog. Deze heb ik voor hen mogen ontwerpen.

Ik heb bewust gekozen voor driehoeken met drie verschillende soorten hoeken om daarmee de originaliteit van Dekkers & BLIK uit te beelden en te benadrukken: afwijkend van de mainstream.
Door het verschil in rondingen in combinatie met een rechte hoek, geef ik een ‘twist’ aan de vorm van de driehoeken in het logo. Door de asymmetrie die dan ontstaat wordt de non-conformistische aanpak door Dekkers & BLIK nog eens benadrukt:
"Dekkers & BLIK zijn niet mainstream maar geven nét een andere draai aan de oplossingen en diensten die zij aanbieden".
De rondingen zijn wat mij betreft ook een aanduiding van feminiteit en de twee driehoeken die elkaar overlappen geven de samenwerking tussen Karen en Kristel weer maar ook de samenwerking in hun diensten. De rechte hoek/punt geeft richting en doortastendheid aan van de aanpak en diensten van Dekkers & BLIK.

Gebruikte programma's: Adobe Ai en Id
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
IN JE KRACHT
29 juni 2017
- Voor een hele enthousiaste en gedreven onderneemster in de sociaal pedagogische ondersteuning, heb ik een logo met visitekaartje ontworpen.

De uitdaging zat hem erin dat een hart onderdeel zou moeten uitmaken van het logo. Het hart is op zich al een sterke, zo niet overheersende vorm en eigenlijk al een logo op zichzelf, dus dat werd een zoektocht naar een juiste balans van vormen en accenten.

De K van Kracht heb ik als middelpunt van het logo genomen met daaromheen de kleuren van Carme's karma én met opname van het hart in het geheel. De K tezamen met de kleurelementen vormen op de achterkant een sterk beeld dat in de toekomst eventueel verder doorontwikkeld kan worden in een huisstijl.

De kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van haar karma:
Rood - voor kracht
Paars - voor inzicht en nieuwsgierigheid
Blauw - voor communiceren en creativiteit
Geel - voor warmte
Roze - voor welbevinden

Gebruikte programma's Adobe Ai en Id

DE ONDERNEMERSWINKEL
29 juni 2017

Voor de Ondernemerswinkel, een broedplaats en ontmoetingscentrum voor zelfstandig ondernemers, heb ik het logo en de huisstijl ontworpen.
De eigenaresse, een frisse onderneemster met heel veel potentie, wil via deze winkel - Voor ondernemers Door ondernemers - vraag, aanbod en advies bijelkaar brengen.

Door middel van het toepassen van de verschillende lettertypes in het logo heb ik geprobeerd uitdrukking te geven aan de diversiteit aan ondernemers, ieder met zijn/haar eigen vakgebied en karakter. Het losse karakter komt tot uiting in het gekozen lettertype dat ik voor de naam heb toegepast.

De kleuren blauw en geel zijn, na veel kleurcombinaties te hebben uitgetest, de uiteindelijke voorkeuren van de opdrachtgeefster.

Begin augustus 2017 ook het ontwerp en de bouw van de website opgeleverd en live gezet:
de-ondernemerswinkel.nl


Gebruikte programma's: voor het logo/de huisstijl - Adobe Ai en Id
Voor de website - Wordpress en het thema Avada

Bouw en ontwerp website De Ondernemerswinkel in Wordpress met het thema Avada.
https://www.de-ondernemerswinkel.nl
De belettering op de etalageruit van De Ondernemerswinkel.
ZORGEILAND
mei/juni 2017

Voor Zorgeiland, dat binnenkort van start gaat met het verlenen van thuiszorg in Dordrecht, heb ik het logo en de huisstijl ontworpen. De onderneemster is een super gedreven jonge vrouw die het zorgverlenen h e l e m a a l op een andere, meer mensgerichte manier wil doen. De slogan van haar bedrijf is dan ook: Meer mogelijk met zorg. Haar unieke en gedreven aanpak was voor mij zeer inspirerend om eerst het logo en de huisstijl te mogen ontwerpen en daarna de website te mogen bouwen en vormgeven. Super opdracht!

De website is inmiddels live waarbij ik heb gekozen voor niet alledaagse beelden, maar geprobeerd heb het dagelijks leven weer te geven, waarbinnen Zorgeiland haar zorg biedt en mensen door kunnen blijven leven zoals ze het gewend zijn.
www.zorgeiland.nl

De gekozen kleuren zijn de voorkeuren van de opdrachtgeefster waaraan ik nog het blauw heb toegevoegd als hint naar het water waardoor Dordrecht wordt omringd.

Gebruikte programma's: voor het logo/de huisstijl - Adobe Ai en Id
Voor de website - Wordpress

ATELIER HEY! - LOGO DESIGN
April 2017

Ontwerp logo met visitekaartjes en Word-template voor briefpapier en factuur voor Atelier Hey! van startende ondernemer Marije Schoorl.

Gebruikte software: Adobe Illustrator en Adobe InDesign.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
DE VOLKSBOND - LOGO EN HUISSTIJL
Logo de Volksbond Amsterdam


In 2007 ontworpen op vrijwillige bases via de goede doelen de Stichting Nobel die via een online platform opdrachtgevers in de sociale sector met creatieven in contact bracht. Toendertijd een interessante kans om mijn portfolio uit te breiden waarna ik nog menig betaalde opdracht voor deze organisatie mocht verzorgen.

Logo de Volksbond Amsterdam - Stichting voor geestelijke hulp /
Logo de Volksbond - Mental health foundation


Huisstijl bestaande uit een aantal onderdelen zoals een jaarverslag
een brochure en een visitekaartje met voor- en achterkant /
Brand identity consisting of a few parts like a annual report,
a brochure and the front and back of their business card.

Verhuisbericht van de Volksbond / Change of adress card of the de Volksbond

Een special gemaakt ter gelegenheid van het bestaan van de Volksbond in haar hoedanigheid sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Dit was een opdracht die me veel voldoening heeft gegeven. /
A special to commemorate the existence of de Volksbond the as it's operating since the mid 80's of last century. It was a very fulfilling design job to create.

Lees de special van de Volksbond online /
Read the special online (Dutch only)
Volksbond Special 2015

Uitnodigings kaart en poster voor de opening van een van de opvangcentra van de Volksbond Amsterdam /
Invitation card and poster for the opening of one of the centers of de Volksbond in Amsterdam

HUBERT BREDT - REDESIGN LOGO EN HUISSTIJL
- Naar volle tevredenheid een re-design uitgevoerd waarbij de opstijgende reiger symbool stond voor de vrijheid en opwaartse kracht van de opdrachtgever.

Redesign logo en ontwerp van de huisstijl van Hubert Bredt, independent publishing professional /
Redesign of the logo and design of  the brand identity of Hubert Bredt, independent publishing professional

CEDU GRAPHICS - LOGO + HUISSTIJL
- Logo en huisstijlontwikkeling voor een grootleverancier van drukwerkonderdelen zoals machines, matten, inkt etc. De roterende beweging van de drukpersen in combinatie met de C van de naam CEDU kwam uit op dit dynamische logo.

Logo en huisstijl ontwerp voor grafische toeleverancier CEDU Graphics /
Logo and brand identity design for graphic supplier CEDU Graphics.

CHICACHIC - LOGO + VISITEKAARTJE
Logo en visitekaartje voor kralenshop ChiCaChic /
Logo and businesscard for bead shop ChiCaChic

Logo en visitekaartje voor kralenshop ChiCaChic / Logo and businesscard for bead shop ChiCaChic

DE LAATSTE LOODJES  - LOGO

Laatste Loodjes is een concept bedacht voor studenten die in de afstudeerfase van hun studie zitten. Familie en vrienden ect. kunnen hen tijdens deze zware periode - de laatste loodjes - een hart onder de riem steken door hen een verrassingspakketje te sturen. De inhoud kan via de webshop naar keuze worden samengesteld. Voor de webshop is een logo/huisstijl nodig dat voor dit doel is ontworpen. /
Laatste Loodjes (Last Bobs) is a concept devised for students who are in the final phase of their studies. Family and friends ect. can give them during this difficult period - the home stretch - a heart stabbing below the belt by sending them a surprise package. The content can be made via the online shop of your choice. For the shop needed a logo / corporate identity designed for this purpose.

Back to Top